InterviewStuderenVaste rubriek

Hij flikt het weer: Vincent Tillema = Docent van het Jaar!

Woooowowowowow. Wát een gast. Voor het tweede jaar op rij sleept hij de felbegeerde titel van Docent van het Jaar binnen: Vincent Tillema, dames en heren! VINCENT TILLEMAAAAAAA!

Onze Bram ging incognito en super stiekem bij Vincent langs om een woordje met ‘m te spreken over zijn overwinning. Lees het resultaat hieronder!

We zijn weer een jaar verder. De hoogste tijd om studerend Leeuwarden weer tot stemmen te bewegen. Dat is gelukt, jullie hebben weer massaal op jullie docenten gestemd! Wie zal de titel overnemen van de overtuigende winnaar van vorig jaar, Vincent Tillema? Wie o wie zou het worden? Nou, laten we jullie allemaal niet langer in spanning houden. Het is een man geworden, eentje met blond haar en een kek brilletje. Het is, voor de tweede keer op rij, Vincent Tillema! Dat moet dan wel een écht goede docent zijn.

Een enthousiaste Vincent zit te wachten bij de koffiebar in de NHL. Stiekem geven we elkaar een hand. Het is natuurlijk nog een beetje geheim dat hij het weer geworden is. Met z’n allen sluipen we naar een lokaaltje achteraf om hem te spreken. Wat is ‘ie toch bescheiden gebleven!

-XanneWijkamp-5Hoe is het afgelopen jaar gegaan, als docent van het jaar? 
“Veel schnabbels! Ik heb het studiejaar mogen openen, ik heb de NHL Awards uitgereikt en nog veel meer leuke dingen voor de school. Het zijn er uiteindelijk veel meer geworden dan ik heb kunnen uitvoeren. Als de school ergens vertegenwoordigd moest worden, dan vroegen ze mij vaak wel.
Ook hele lange rijen voor het inschrijven bij mijn klas in het eerste jaar. Bij de introweek konden de studenten zich inschrijven voor een bepaalde klas, communities noemen we die. Ik denk dat bijna de helft van de studenten daar wel bij mij wilde.”

En dan toch zo bescheiden?
“Kijk, ik zie natuurlijk wel dat ik dingen goed doe. Dat merk ik ook aan de reacties van de studenten aan wie ik les geef. Maar dat het zo’n impact heeft gehad, dat geeft toch wel een goed gevoel! Zelf heb ik de titel niet echt uitgebuit. Je wilt niet arrogant overkomen. Maar studenten wisten het wel. Dat is leuk om te zien.”

Wat maakt jou eigenlijk de beste docent?
“Samen met mijn collega’s Paul en Werner proberen we wel wat gekkigheid in het onderwijs te brengen. Maar wel zo dat de studenten spelenderwijs wat leren. Onderwijs moet leuk zijn, als je met plezier naar school gaat sta je open voor meer ervaringen. Samen met Paul en Werner hebben we ook een fictief ontwerpbureau opgericht, Team GRAFX Ultra Unicorn. Daarmee hebben we alle opdrachten die de eerstejaars moesten doen, ook meegedaan. Dit om de studenten uit te dagen en te inspireren. Toen de studenten een game moesten ontwikkelen, zijn wij daar ook mee aan de slag gegaan. Zo sta je heel dicht bij de student. Bij nieuwe projecten dagen zij nu ook ons uit. Super leuk!”

Hoe ga je de titel eer aan doen, volgend schooljaar?
“Dat zal wel weer bestaan uit heel veel verschillende schnabbels! Maar vooral denk ik dat we door moeten gaan zoals het de afgelopen periode ook is gegaan. Het is belangrijk om studenten bij alles te betrekken. Ik hoop dat het feit dat ik voor de tweede keer deze titel win, laat zien dat de opleiding CMD toch echt wel een hele toffe opleiding met hele toffe docenten is. Als je er komt studeren dan zal je in elk geval merken dat het niet een saai jaar gaat worden. Daar gaan wij wel voor zorgen! We zetten regelmatig de boel op stelten.”

Wil je misschien zelf nog wat aan al die fans kwijt?
“Wat ik heel graag nog wil noemen is dat ik ook een beetje credits wil geven aan mijn collega Wander. Hij heeft dit jaar echt een supergoede campagne gevoerd. Zo zie je ook dat binnen no time studenten echt geweldige meme’s en woordspelingen kunnen maken en verspreiden. Niet alleen over mij, maar dus ook over mijn collega. Echt hartstikke leuk om te zien.”

Feliciteren jullie Vincent even allemaal, als je ‘m ziet lopen? Hartstikke leuk toch? Naast deze superchampion zijn er natuurlijk nog een paar andere mensen die een beetje aandacht verdienen. Hoe is de stand uiteindelijk geworden?

Top 3:
Vincent Tillema, NHL Hogeschool
Denise Duister, Stenden
Wander Elout, NHL Hogeschool

Per school:
Vincent Tillema, NHL Hogeschool
Denise Duister, Stenden
Joop van Eerbeek, Van Hall Larenstein

-XanneWijkamp-2

Door: Bram Adriaansz
Foto’s: Xanne Wijkamp

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close