Van alles

Het lekkerste broodje gezond van Leeuwarden

Wij studenten zijn vaak op zoek naar afleiding om te kunnen ontsnappen aan een inspiratieloze studentenkamer of het studeren voor tentamens. Je kunt gaan ijsvissen in een van de prachtige kanalen van Leeuwarden, maar een broodje scoren om zo lichaam en geest te stimuleren is een goed alternatief. Leeuwarden biedt je een scala aan broodjes die variëren van zompige sponzen tot iets waar een echte broodjesconnaisseur van gaat kwispelen. Wij hebben voor jullie een vergelijking gemaakt tussen vier vooraanstaande (afhaal) broodjeszaken in Leeuwarden.

Bakker Bart
Is gelegen hartje centrum. Deze franchiseformule is een absolute winnaar en is dan ook niet alleen in Leeuwarden te vinden.
Bestelling: Vitaal Bartje gezond
Prijs: 3,70
Kwaliteit: Het broodje is erg knapperig. Uiteraard is knapperig gewenst, alleen de kern van het broodje is ook nogal hard. Het broodje is rijkelijk belegd met alles wat bij een broodje gezond hoort. Wat het broodje gezond van Bakker Bart uniek maakt, is de yoghurtdressing die je erbij krijgt.
Aantal broodjes op de kaart: 19 mogelijkheden op verschillende broodsoorten te bestellen.

Vittorio’s
De op een na oudste broodjeszaak uit Leeuwarden. Dit gegeven vind je dan ook terug in de algehele stijl. Vittorio’s is ooit begonnen als nachtzaak om de lichtelijk beschonken hongerige mondjes te voeden. Later is Vittorio’s omgetoverd tot een dagzaak waar broodbestellingen door heel Friesland geleverd werden.
Bestelling: Een bruine petit pain Gezond.
Prijs: 3,15
Kwaliteit: Een lekker knapperig broodje met een mooie zachte kern.Het broodje is met veel aandacht gemaakt, met goed oog voor detail en gebruik van producten. Kortom vers, lekker en goedkoop.
Aantal broodjes op de kaart: 52 mogelijkheden op verschillende broodsoorten te bestellen.

Bagels & Beans
Wederom een franchiseconcept, maar absoluut niet te vergelijken met Bakker Bart. Je kunt hier kiezen uit een van de heerlijke bagels met verschillende soorten beleg. Bagels & Beans is dan ook weggelegd voor studenten die voedingsbewust zijn of van een ‘echt lekker, puur en Amerikaans getint broodje’ houden.
Bestelling: Witte zongedroogde tomaat bagel gezond.
Prijs: 4,55
Kwaliteit: Een bagel met goede structuur waar de smaak van de zongedroogde tomaat heerlijk naar voren komt. De bagel is belegd met jersey kaas die absoluut uniek van smaak is. De bagel bevindt zich in het hogere prijsklassement, maar hier krijg je prachtige, biologische, smaakvolle producten voor terug.
Aantal broodjes op de kaart: 21 mogelijkheden op verschillende bagelsoorten te bestellen.

Prins Heerlijk
Hier zul je ongetwijfeld wel eens langs zijn gelopen als je met de trein naar huis of weer terug naar Leeuwarden gaat. Negen jaar geleden begonnen en nog steeds zal Prins Heerlijk jou van maandag tot en met vrijdag van je broodje voorzien.
Bestelling: Wit stokbrood gezond.
Prijs: 4,15
Kwaliteit: Het is een heel stokbrood. Hier wordt het beleg niet afgemeten, maar gewoon rijkelijk belegd met verse kwaliteitsproducten. Als je value for money wilt, kun je bij Prins Heerlijk terecht.
Aantal broodjes op de kaart: 15 mogelijkheden op verschillende broodsoorten te bestellen.

 Eindoordeel:

Na de broodjes gezond van de verschillende broodjeszaken met elkaar vergeleken te hebben, kunnen we concluderen dat iedere zaak een uniek broodje verkoopt waarin duidelijk te herkennen is welke aspecten van het broodje benadrukt worden. Bij Prins Heerlijk zit het hem in het rijkelijk belegde broodje voor een lage prijs. Bagels & Beans legt meer de nadruk op biologische producten. Vittorio’s maakt duidelijk kenbaar dat ze al bijna twintig jaar in de branche zitten door het oog voor detail. En Bakker Bart biedt een geheel eigen broodje aan, namelijk het Bartje Vitaal. Kortom, voor ieder wat wils.

Door Felix Bekkers

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close