HandigVrije tijd

Help! Wat te doen met 30 graden?

8 oplossingen voor als je het vet hebt

In de schaduw zitten, koele drankjes drinken op het terras of hopeloos je waaier heen en weer zwiepen: niks helpt. Het zweet klotst onder je oksels vandaan en je hoofd verandert langzaamaan in een – niet zo charmant – tomaatje. Terwijl de thermometer net de 30 graden aantikt, bereikt jouw lichaamstemperatuur exotische saunastanden. Hoe houd je toch in vredesnaam je hoofd koel tijdens deze moeilijke tijden? Anouk zette acht oplossingen voor je op een rijtje.

1. Waterballonnengevecht
Houd eens lekker old skool een waterballonnengevecht met je huisgenootjes of vriendengroep. Je kunt het immers net zo spannend maken als een potje paintballen en het is daarnaast ontzettend verkoelend. Vul de ballonnetjes met water, stel een aantal regels op, verdeel je vrienden over teams en de strijd kan losbarsten.

waterballonnen

 

2. Perfect instagramkiekje maken op je flamingo
Je ziet ze overal opdoemen: Instagram meisjes die quasi-casual op een flamingo of donut dobberen. De uiterst ‘spontaan’ gemaakte foto ziet er ook nog eens helemaal perfect uit. De juiste belichting, een prachtige omgeving en dé modellenblik waarbij nonchalant weggekeken wordt. Hoe doen ze dat toch, die Instameisjes? Nou, daar trekken ze dus gerust een complete dag voor uit. En gezien je met 30 graden op de thermometer toch niet voor school gaat ploeteren, heb je dus mooi de tijd om ook zo͛n kiekje te maken. En niet door het gat van je donut flikkeren, hè.

opblaas flamingo

3. Nostalgisch ijs eten

Kun je ze nog herinneren? Al die lekkere ijsjes die je als kind vroeger elke dag naar binnen werkte bij het plaatselijke zwembad? Dubbellikkers, ͚het stoplicht͛, clown ijs met kauwgombalneusjes, Danoontjes waarin je stokjes kon stoppen zodat het ijsjes werden, van die schattige schatkistjes of Smartie ijs dat je omhoog kon schuiven; misschien komen er nog wel meer van deze fantastische creaties in je op. Omdat deze ijsjes zo vreselijk fijn waren, zijn ze een goede oplossing om de zomer door te komen. Begin je zoektocht wel alvast op een koele dag, zodat je tijdens de hitte alleen nog maar naar de vriezer hoeft te sjokken.

4. Buikschuiven
Net als voor een waterballonnengevecht, ben je voor buikschuiven nooit en te nimmer te oud. Het enige wat je nodig hebt is een groot zeil en groene zeep. Een groot grasveld is overigens ook wel handig, want op de straatstenen pleur je nogal raar op je bakkes. Je legt het zeil neer en zorgt ervoor

dat je nog een paar meter over hebt om je sprintje in te zetten. Tot slot besmeur je het zeil –eventueel trouwens ook je bierbúkje – met groene zeep en schuiven maar! Wie durft als eerst?

5. Gooi een bak water over jezelf heen
Bijna iedereen heeft het al wel gedaan tijdens de befaamde Ice Bucket Challenge van een aantal jaren terug. Maar in principe heb je toch niet meer redenen dan een brandende zon nodig om een klets water over je bezwete ledematen te mikken? Om meteen het vertrouwen binnen je relatie of vriendschap te peilen, kun je besluiten om dit samen te doen. Op͚ ‘1’ doen jullie het beide tegelijk, of op ‘Go’ of was het nou op ‘Ja’? …

6. Flesjesvoetbal
Ook flesjesvoetbal is er eentje uit de categorie ͚vroegâh͛. Gezien vrijwel iedereen een goed potje voetbal wel kan waarderen, lijkt een verkoelend potje voetbal een nog beter idee. Scharrel je maten of girlsquad bij elkaar en zoek een grasveldje in de buurt. Allemaal even een lege frisdrankfles meenemen, deze vervolgens vullen met ijskoud water en aftrappen maar. Omdat het water in de meeste gevallen hooguit tegen je voeten spat, kun je er nog wat extra regels bij verzinnen. Indien je fles omvalt, mag de rest je bijvoorbeeld natspuiten met een waterpistool, een fles water boven je hoofd legen of je moet verplicht het water in springen.

7. Uit je kano vallen
Kanoën met je squad is natuurlijk onwijs gezellig, maar na een tijdje druipt het zweet van je reet. In plaats van steeds maar die rottige peddel in het water te stouwen, kun je beter jezelf in de frisse golven dompelen. Stuk verfrissender, denk je niet? Bovendien, als je toch al onhandig aangelegd bent, hoef je hier waarschijnlijk ook nog eens bar weinig moeite voor te doen. Mocht je wel gezegend zijn met een zekere handigheid, dan spring je er uiteraard gewoon lekker zelf in.

8. Verfrissing zoeken in de piemelfontein
Als tegenreactie op het project van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 ‘Eleven Fountains’  werd in Workum de zogenaamde ‘Pauperfontein’ geplaatst. Door zijn opmerkelijke vormen, wordt hij in de volksmond ook wel de ‘piemelfontein’ genoemd. En natuurlijk is ͚ie al prachtig om te aanschouwen, maar dat ding spuit ook nog eens gretig met water. Daarom doe je er uiterst verstandig aan om op een warme zomerdag naar Workum te tuffen voor wat lekkere, frisse spetters op je gezicht.

Foto’s door: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close