ActueelUitgaan

Goda van Bar Bascule is de Lekkerste Barmens van 2018

Het is tijd voor tromgeroffel, slingers en een dienblad vol shotglazen! Wij mogen namelijk ein-de-lijk bekendmaken wie de enige echte winnaar van onze jaarlijkse barmensverkiezing is. Allereerst willen we natuurlijk alle deelnemers bedanken voor het meedoen. Fantastisch om te zien dat de strijd ook dit jaar weer volop werd gevoerd. Maar, er kan maar een de winnaar zijn. Uiteindelijk is het Bascule’s eigen Goda geweest, die jullie met slechts één foto heeft weten te overtuigen. Vandaar dat we bij de lieflijke Litouwse zijn langsgeweest om haar te feliciteren met de titel “Lekkerste Barmens van 2018”. We spraken af voor een vragenvuur en fotoshoot, maar bovenal om eindelijk een biertje met haar te mogen drinken. Į sveikatą!

Had je verwacht te winnen?

“Eerlijk gezegd niet! Ik ken niet zo heel veel mensen hier in Leeuwarden, dus ik wist totaal niet of ik wel een achterban zou krijgen. Toch wilde ik het wel een kans geven. Uiteindelijk is dat dus meer dan goedgekomen. Zelf heb ik het natuurlijk gedeeld en vervolgens merkte ik dat betrokkenen van Bascule en mijn klasgenoten het ook massaal begonnen te delen. Heel erg lief!”

Hoe voel jij je nu?

“Nou, niet heel anders eigenlijk. Blij natuurlijk! Maar, het is niet zo dat ik nu naast mijn schoenen ga lopen of me ineens anders ga gedragen.”

Word je al herkend?

“Ja, zeker! Het is mij al meerdere malen overkomen dat ik tijdens het werk werd aangesproken door vrolijke bezoekers die mij herkenden van de wedstrijd en op mij gestemd hadden. Vlak voordat de stembus ging sluiten, spraken steeds meer mensen mij op die manier aan. Dat vond ik wel echt gaaf.”

Waarom heb jij gewonnen, denk je?

“Het kan meespelen dat ik een student uit een ander land ben. Misschien dat zoiets toch als ‘anders’ en daardoor interessant gezien wordt. Niet dat Litouwen heel exotisch is, dus daar zal het niet per se aan liggen. Hmm, ik weet het eigenlijk niet.”

Hoe ben je eigenlijk bij Bascule achter de bar beland?

“Toen ik hier zo ongeveer een jaar geleden kwam werken, begon ik in de garderobe. Daar werkte ik samen met mijn beste vriendin. Zij wilde graag achter de bar werken en vond dat ik ook mee moest. Dat vond ik niet meteen een heel goed idee, aangezien ik helemaal nog geen ervaring had. Nadat zij met haar job achter de bar begon, heeft ze mij toch weten te overtuigen de uitdaging aan te gaan. Dus ja, zo geschiedde het. En wat is gebleken? Ik vind het geweldig!”

Ongeveer een jaar geleden begon Goda met werken in de garderobe

Sta je vanaf nu ook anders achter de bar?

“Nee, dat denk ik niet. Ik heb gewonnen door te zijn zoals ik ben, dus waarom zou ik nu anders te werk gaan? Natuurlijk neem ik de positieve vibe van het winnen mee naar mijn werk. Ik kan onze gasten waarschijnlijk voor een groot deel bedanken voor mijn winst, dus dat is erg leuk. Voor de rest blijf ik hetzelfde: never change a winning team.”

Wat vind je het leukst aan je baan?

“Alles! Ik kom heel vaak in kroegen en discotheken, want ik vind de uitgaanssfeer zo ontzettend leuk. Dansende mensen, muziekjes en de drankjes, dat doet het allemaal goed bij mij. Ik weet niet of ik ooit nog wil werken buiten het nachtleven. Als ik niet achter de bar blijf staan, dan zie ik mezelf wel in het management.”

Geen ambitie om portier te worden?

“Wie weet komt dat ooit nog.”

Heb je iets speciaals wat je altijd doet tijdens het werk?

“Niet echt speciaal, maar ik feest wel altijd mee met onze gasten. Proosten, lachen, drankjes serveren, dansen. Vooral veel dansen! Ik weet niet of iedere barman of -vrouw dit zo doet, maar voor mij voelt het heel natuurlijk om te doen.

Hoe wil jij je fans bedanken?

“Op zondag ga ik vaak zelf uit in Bascule, dus dan is er vast gelegenheid om met mij te proosten!”

Goda achter de tap bij Bar Bascule

Top 3:

  1. Goda (Bar Bascule) / 22,2%
  2. Anniek (Bebida’s) / 14,4%
  3. Johan (Shooters) / 14%
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close