Van alles

Filmpjes loeren in de Harmonie

 

Een filmpje kijken is niet alleen leuk op de brakke dagen. Ben jij echter ook uitgekeken op Scary Movie 1 tot en met 38? Ga dan eens cultuur snuiven op het Noordelijk Film Festival. En wees niet bang, het zijn niet alleen maar artistieke, onbegrijpelijke films. Er zitten een heleboel heel te gekke titels bij. De programmeur van het NFF, Fredau Buwalda, tipte ons welke films jij moet zien.

La Grande Bellezza

De openingsfilm die ook buiten het filmfestival een dikke vette kaskraker gaat worden. Een schrijver van middelbare leeftijd bevindt zich volop in de partyscene in Rome. Hij pakt na zijn 65e het schrijven weer op en gaat op zoek naar de schoonheid en zin van het leven. Deze film heeft al jubelende recensies gekregen en de Nederlandse release valt samen met de vertoning in Leeuwarden.
Woensdag 6 november – 19:30 UUR

Good Vibrations
Laten we eerlijk zijn: films met Ieren zijn eigenlijk altijd goed. In tijden van oorlog opent Terri Hooley een platenzaak, hierdoor komt hij in aanraking met de underground punkwereld. Samen met hen probeert hij de stad weer tot leven te brengen. Fredau: “Good Vibrations is een heerlijke feelgoodfilm die zijn titel al rockend waar maakt. Richard Dormer is aanstekelijk als de idealistische record-shop houder Terri Hooley. Bijzonder hoe hij met al zijn positivisme en hart voor de jonge punkscene plezier weet te creëren in de turbulente jaren ’70 van IRA-aanslagen in Belfast.”
Donderdag 7 november – 19:30 UUR
Zondag 10 november  – 22:00 UUR

Must have been love (En som deg)
Deze film is waarschijnlijk iets geschikter voor vrouwen, voor mannen met een gevoelige kant of als je nog iets goed te maken hebt met je vriendin. Mocht je nog niet overtuigd zijn: er spelen heel veel knappe mannen in. In ‘Must have been love’ ontmoeten Kaisa en Jacob elkaar in Istanbul. De vonken springen over, maar ze verliezen elkaar uit het oog omdat zijn vakantie al voorbij is. Maanden later gaat Kaisa op zoek naar Jacob en komt ze in Oslo Andreas tegen. Ze denk in eerste instantie dat dit Jacob is. Andreas en Kaisa krijgen een relatie, maar desondanks blijft ze hopen dat ze Jacob ooit nog zal zien.
Donderdag 7 november

Het Noordelijk Film Festival is van 6 tot en met 10 november. Locaties: de Harmonie en Slieker Film (gloedjenieuw, in het Fries Museum).
Kijk op www.noordelijkfilmfestival.nl voor meer informatie.

Door Froukje Bouma

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close