Van alles

Festivalgids zomer 2013

De eerste zonnestralen hebben reeds onze ondervoede vitamine D huidjes mogen strelen. Steden bloeien weer helemaal op en zelfs het Friese Leeuwarden wordt weer uitnodigend om lekker in rond te struinen.  Het eerste wat je opvalt als je door de stad loopt, is dat de ramen van studentenkamers open staan en je oren worden verblijd met menig deuntje. Overal in Nederland wordt het vee van de festivalweide verdreven. Recreatieparken worden sprookjesbossen en studentenspeeltuinen zijn weer geopend. Dit alles kan voor de muziekliefhebber maar één ding betekenen: het outdoor festivalseizoen gaat weer beginnen! In deze editie is er een festivalselectie voor jullie gemaakt. En de daarvoor benodigde uitrusting.

De uitrusting

Zoals wij allen weten kan het weer in Nederland  zo omslaan! Je zou bijna zeggen dat het weer wordt beïnvloed door een wispelturige vrouw in de menopauze met de afstandsbediening van de airco in haar hand. Er is een aantal cruciale gadgets om het leven van de festivalbezoeker te vergemakkelijken. Hier de top 3!

1. Zonnebril

Iedere festivalganger heeft een zonnebril nodig, om meerdere redenen:

1. Het is natuurlijk redelijk fijn als je ogen niet uit je kassen branden.

2. In de hiphop wereld maakt het niet eens uit of het dag of nacht  is. Tegenwoordig ziet iedereen een zonnebril toch als een modieus hulpstuk.

3. Op festivals wordt niet door iedereen biertjes gedronken. Dus mocht er vals gespeeld worden? Dan is dit een uitgelezen kans om wat te grote glimlachende oogjes te verbergen.

2. Plastic wegwerpponcho

De poncho is van oorsprong een Zuid-Amerikaanse mantel waar een gat in het midden zit voor het hoofd. In Nederland zullen we het niet anders kennen als de gekleurde vuilniszak, opgevouwen in een pakketje ter grootte van een A5 papiertje.Dit veelzijdige stukje plastic zal je fantastisch beschermen wanner het weer eens het stront van de dijken regent. Ook tijdens een festival kan hemels water vervelend zijn. Deze musthave festivalgadget kun je online bestellen voor slechts 0,50 cent de poncho!

3. Solar charger

Tijdens een festival komt het altijd voor dat je elkaar even kwijt raakt of even naar een andere stage bent gelopen. Uiteraard is het dan zaak om elkaar even te bellen of te appen. Er is niets vervelender dan een lege telefoon tussen een onbekende, feestvierende menigte.
Daarom is het ontzettend handig om een solar charger aan te schaffen. Dit vernuftige apparaatje geeft je de mogelijkheid om je telefoon op te laden met behulp van zonne-energie. Het is ook mogelijk om deze met batterijen te vullen mocht de wispelturige vrouw het weer eens warm hebben.

Wat: Welcome to the village

Wanneer:  26-27-28 luli

Waar: De Groene Ster, Leeuwarden
Prijs:

Passepartout:               €50,-

Dagkaart Vrijdag:      €25,-
Dagkaart Zaterdag: €35,-
Dagkaart Zondag:      €25,-

Dit driedaagse festival wordt in recreatiegebied De Groene Ster gehouden. Wat dit festival uniek maakt, is dat het een van de weinige meerdaagse festivals omstreeks Leeuwarden is. tijdens dit festival wordt De Groene Ster omgetoverd tot een klein festivaldorpje. Je kunt zelf je tent meenemen of je kunt ervoor kiezen om je nachtrust in een tipi te pakken..
Welcome to the village laat je genieten van verschillende live bands en diverse shows.
Kortom, rustig genieten in een ongedwongen sfeer, Welcome to the village zal dan ook een beetje een Lowlands-achtige vibe krijgen.

Wat: Into the Woods festival

Wanneer: 14 september

Waar: Openluchttheater, Amersfoort
Prijs: Nog onbekend

Into the Woods festival is ieder jaar weer een daverend succes., De kaarten voor dit festival worden bijna sneller verkocht en dan de nieuwste, pas uitgekomen iPhone.. Wat dit feest zo’n succes maakt, is de nogal surreële sprookjesachtige, liefdevolle sfeer. Als je hier rondloopt komt het kind weer in je naar boven, aangezien je omgeving ook wel iets weg heeft van een miniatuur Efteling. De locatie is geheel omgetoverd tot een sprookjesbos. Voorzien van lounge hutjes, game consoles, decoratieve kaboutertjes en uiteraard verschillende stages.

Tijdens het Into the Woods festival kun je genieten van heerlijke sounds, variërend van  Deep-house, electro, minimal en techno.

Wat: Holi Festival of Colours

Wanneer: Nog onbekend

Waar: Amsterdam
Prijs: Nog onbekend

Eindelijk gaat ook in Nederland het Holi Festival of Colours plaatsvinden. Dit Hindoestaanse festivalfenomeen is wereldwijd bekend en te herkennen aan de ontzaglijke kleurenbende die het met zich meebrengt. Tijdens dit feest moet je niet je nieuw gekochte garderobe aantrekken, maar het liefst een zo goedkoop mogelijk hip wit T-shirt.  Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk alle kleuren van de regenboog verzamelt door middel van het kleurenpoeder op je shirt te rennen. Dit festival staat dan ook in thema van jezelf lekker laten gaan en genieten van de diverse soorten muziek die het festival je te bieden heeft.

Wat: XO festival

Wanneer:  13 juli

Waar: Aquabest, Eindhoven
Prijs:
Early bird:                                      €29,-
Voorverkoop                                  €59,-
VIP:                                                     €69,-

Bij recreatieplas Aquabest wordt het jaarlijkse XO festival weer gehouden. Beter bekend als Extrema outdoor festival. Dit jaarlijks terugkerende festival laat al sinds 1996 zijn sporen achter in het repertoire van de fanatieke festivalganger.

Helaas rust er een weervloek op Extrema, aangezien het vanaf 1996 tot op heden altijd heeft geregend. De recreatieplas word ieder jaar weer omgetoverd tot een zee die zelfs Mozes niet zou kunnen splijten. Toch is Extrema Outdoor is ieder jaar vernieuwend en zal ook dit jaar weer je melodieuze wensen in vervulling laten gaan.

Wat: Awakenings

Wanneer:  29 juni

Waar: Spaarnwoude
Prijs: € 52,50-

Zoals al uit de naam te herleiden valt: wakker. Dat zal bij Awake geen probleem zijn. Dit jaarlijkse outdoorfestival wordt druk bezocht door techno-liefhebbers uit heel Nederland en haar buurlanden.
Awakenings staat bekend om de nogal futuristische omgeving, waanzinnige lichtshows en de hardste uptempo-techno. Dit jaar zullen staan er namen zoals: Len Faki, Sven Vaith, James Holden, Gesaffelestein, Modeselektor en nog veel meer talenten.
Deze chicks en gasten laten je genieten van energieke kicks en snares waarbij vrijgekomen endorfine van het pasjes maken je dag zullen verblijden.

 Wat: Solar

Wanneer: 2-4 augustus

Waar: Maasplassen Roermond
Prijs: € 49,-

Het Solar-weekend georganiseerd door Extrema zal ook dit jaar de Maasplassen in Roermond op z’n kop zetten. Een weekend vol diverse muziekstijlen als: hiphip, dubstep, techno, deephouse, en live optredens. Tijdens Solar is er genoeg te doen voor de festivalganger. Het Solardorp is helemaal ingericht door verschillende kunstenaars en andere creatievelingen. Ben je het helemaal zat om met z’n twintigen op één vierkante meter bij een van de stages te staan? Dan kun je je vermaken met verschillende workshops, luchtgitaar wedstrijden en hip-hop karaoke. Kortom Solar is werkelijk van alle markten thuis.

Wat: Dreamfields

Wanneer: 29 juni

Waar: Giesbeek
Prijs: € 42,50-

Op dit festivalterrein zullen al jouw dromen werkelijkheid worden. Variërende van elfjes tot zeventig maagden. De organisatie van Dreamfields heeft het dan ook goed aangepakt met de aankleding van dit festival. Er is genoeg voor het oog en waarschijnlijk hebben ze ook dit jaar het welbekende Dreamfieldsreuzenrad weer staan. In deze surreële omgeving  word je geprikkeld met toch ietwat commerciëlere muziek tot hardstyle uit de diepe trog der aarde.
Met z’n vijf verschillende stages zal Dreamfields ook dit jaar weer verbazen en gelukzalen.

Wat: Defqon 1

Wanneer: 21-24 juni

Waar: Walibi Biddinghuizen
Prijs: €  95,-

Het meest waanzinnige hardstyle feest van het jaar! Defqon 1 staat bekend om z’n briljante aankleding, bizarre lazershows en vuurwerk waar China niet aan kan tippen. Dit jaar hebben ze een ontzettend gaaf concept bedacht: het thema is “Weekend Warriors”. Wat moet je je hierbij voorstellen? Je zult hier vechten met Defqon terwijl je je verplaatst over het festivalterrein. Kortom dit jaar zul je dag en nacht op een ander deel van het festivalterrein de strijd met het geluid aangaan. De aristocraten onder de hardstyle dj’s gaan dit jaar de goliath uit z’n fundament beuken.
Door Felix Bekkers

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close