Van alles

De gouden Ken

Ken. Wie kent hem niet? Gespierd lichaam, blonde haren en strak in het pak. Leeuwarden heeft ruim 22.000 studenten waarvan laten we zeggen de helft man is. Jezelf een Macklemore kapsel aan laten meten met van die opgeschoren zijkanten is passé, een vogeltjesshirt van Cuckoo heeft ook vrijwel elke jongen in zijn kledingkast en met dat ene vette paar Nike Air Max zag je jouw beste vriend van de week ook al op lopen. Desondanks lopen er genoeg knappe kerels rond op de hogescholen van Leeuwarden. De vraag is: op welke hogeschool kunnen we ze vinden? De Leeuwarder Studentenkrant ging op onderzoek uit.

Stenden Hogeschool

Bij aankomst op deze hogeschool spotten wij binnen twintig seconden drie Chinezen, vijf Duitsers en twee Zuid-Afrikanen. Zeldzaam zijn de buitenlandse studenten niet op Stenden sinds verschillende studies in het Engels aangeboden worden. Na een kort interview met verschillende dames kunnen we concluderen dat de knapste mannen op de Hotelschool zitten, maar dat ook bij MEM en IBMS wel knappe mannen te vinden zijn. Voor de nieuwelingen onder ons: te vinden in het Leerbedrijf of achter de pc’s onder het Studylandscape.

Van Hall Instituut

Na binnenkomst lopen we direct een knappe jongen tegen het lijf. Kandidaat gevonden, jammer genoeg wil hij niet op de foto. De beste jongen vertelt dat zijn vriendin het niet zal waarderen als zijn gezicht wordt gepubliceerd in de Leeuwarder Studentenkrant. Dus speuren we rustig verder in de wandelgangen naar onze Casanova. In de mediatheek zien wij dan ook verschillende heren druk bezig achter hun pc en krijgen we een goede impressie van het mannelijk aanbod op het Van Hall. Knappe koppies zijn aanwezig, maar niet in grote getalen, sommigen gaan dan ook liever een uur eerder uit bed gaan om luchtvochtigheidsmetingen te houden, in plaats van zichzelf te voorzien van een likje gel of een dagelijkse scheerbeurt.

NHL Hogeschool

NHL Hogeschool, dé hogeschool waar de mannen in de meerderheid zijn, in tegenstelling tot buurvrouw Stenden. Naast verschillende soorten heren uit alle windstreken in Nederland vind je hier ook Friese trots. De Friese studenten die niet te ver van huis willen, maar toch de grote stad opzoeken. De combinatie van die blonde haren, rode wangetjes en een tikkeltje verlegenheid doet bij veel vrouwen het hart toch wel sneller slaan. Geen internationale studenten, maar knappe kerels van Hollandse bodem, daar kom je voor terug op de NHL.

De Gouden Ken

Een onderwerp als dit is niet gemakkelijk voor een mannelijke schrijver. Daarom werd de hulp ingeschakeld van een aantal vrouwen. Na lang wikken en wegen en felle discussies kwam er dan toch een winnaar uit de bus. Wij feliciteren dan ook de NHL met de prijs van de Gouden Ken. Jullie hebben officieel de knapste kerels van de drie hogescholen van Leeuwarden. Van harte!

 

Door Jordi van den Bosch

 

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close