Van alles

8 uur overwerken voor het goede doel

In een heleboel steden, waaronder New York en Kaapstad, maar ook in Leeuwarden, werkten creatievelingen op 22 maart acht uur over voor het goede doel. Het project 8 Uur Overwerken behelst  25 deelnemers, 5 coaches en 5 goede doelen. Van 19.00 ’s avonds tot 03.00 ’s nachts ploeteren deze creatieve geesten om  instanties te helpen met een specifiek probleem.  Hoofdredactrice Froukje Bouma nam ook een kijkje. 

Als er een mogelijkheid is om mijn karma enigszins op te schroeven, dan grijp ik die met beide handen aan. Na vier jaar studententijd met veel drank en nog meer slechte seks kan ik ieder steuntje in de rug gebruiken. Het zal mij niet overkomen dat ik na een lang leven vol rust, reinheid en regelmaat bij de hemelpoort voor een dichte deur sta. Daarom schrijf ik me al jaren in bij iedere straatverkoper van goede doelen die me aanspreekt, een vervelende eigenschap die me inmiddels veel geld heeft gekost. Meedoen aan 8 Uur Overwerken leek me  een stuk goedkoper.

Ik was er helemaal klaar voor om mijn bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Echter bleek dat ik ingedeeld was bij team Pulitzer. Een team dat zorgdroeg voor de verslaglegging deze avond. Terwijl iedereen ploeterde, huppelde ik wat van tafel naar tafel, bovendien kreeg ik ook nog een naamkaartje op, wat er meteen voor zorgde dat ik er heel interessant uitzag.

Allereerst dronk ik een lekker kopje muntthee en vervolgens at ik een soort brownie. Er waren een heleboel taarten die iemand had gemaakt en die zagen er heel erg lekker uit, maar ik zat erg vol na de brownie, dus toen ging ik maar aan het werk. Ik interviewde hier en daar wat mensen en na een gesprek met een journalist die me vroeg  ‘Wat ben jij in godsnaam voor journalist?’  werd het tijd om wat stukjes uit te typen.

Om me heen werden moodboards gemaakt en zag ik sommigen hier en daar erg moeilijk kijken. Elke groep van vijf mensen + een coach werkten voor één goed doel. De vragen liepen uiteen van het bouwen van een website tot het schrijven van een communicatieplan. Ondertussen werden de vertegenwoordigers van de goede doelen vermaakt met een yoga-workshop en een cursus smoothies maken.

De Leeuwarder Studentenkrant sponsorde het drukken van de boekjes die alle betrokkenen na afloop zouden ontvangen, dus ik zorgde er met team Pulitzer voor dat deze boekjes gevuld werden met interviews, verslagen en een hoop foto’s.  Het was heel gaaf, de mensen waren inspirerend, de goede doelen onder de indruk en de resultaten verpletterend. Als iedereen in acht uur tijd zoveel werk kan verrichten, dan hadden we al twintig keer het medicijn tegen kanker gevonden.

Gratis brownies, iets goeds doen voor de mensheid en een leuke avond hebben. Kortom, het was hartstikke leuk.

Door Froukje Bouma

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close