Van alles

Welcome to the Village

We weten dat het vorige zomer vast hartstikke leuk comazuipen was in Chersonissos of Blanés, maar zorg dat je dit jaar in Leeuwarden bent op 18, 19 en 20 juli voor de tweede editie van Welcome to The Village. Jeweetwel, dat popfestival dat vorige zomer voor het eerst plaatsvond in natuurgebied de Groene Ster (met strandjes!) en ook maar direct uitverkocht. Er wordt nog steeds over nagepraat, dus dat belooft wat voor de komende editie.

Geen idee waar dit over gaat? Echt? Wij hebben enkele belangrijke vragen voor je op een rijtje gezet, zodat je na dit artikel linea recta naar onze Facebookpagina kan gaan om twee weekendkaarten + campingtickets te winnen. Ben je ook direct goed voorbereid. Koen Haringa van de organisatie was zo aardig om ons van de juiste antwoorden te voorzien!

1. Hallo, ik heb geen idee wat Welcome to the Village is.

Hoi! Welcome to The Village is een driedaags popfestival. Denk Lowlands, maar dan met vierduizend bezoekers en heel veel ruimte met strandjes. Kun je overal neerploffen om je biertjes te bewaken en op te drinken. Oh, en: dansen. Want er treden zo’n 85 acts (dj’s en bandjes) op in allerlei genres. Dance, techno, snoeiharde rock, frisse huppelindie en te gekke singer-songwriters.

2. Maar wat speelt er dan?

Een heleboel. Van internationaal tourende bands tot 3FM en DWDD-bandjes tot lokale talenten. En dj’s: de beste techno, hitjes om lekker op mee te springen of fijn krakende jaren ’60 soul en jazz om je biertjes weg te tikken op het strand. Een deel van het programma is al rond met o.a. De Staat (jeuj!) en meer. Kijk maar op de website. En we beloven: er komt nog veel meer bij.

3. Mijn cavia Ferdinand kan geen weekend alleen zijn, mag hij mee?

Ferdinand is heel lief. Maar een festival is nu eenmaal geen plek voor dieren. Wat nu als iemand per ongeluk op Ferdinand gaat staan? Dat wil je niet, dus oppas regelen is handig. Datzelfde geldt trouwens voor Poekie, Nero, Jan, Jannie en overall voor al je huisdieren.

4. Ik wil er graag slank uitzien voor mijn vakantie naar het gat van de Costa Brava, verkopen jullie ook gezond eten?

Hell yeah! Sterker nog: we verbouwen groenten in onze festivaltuin. Daarmee beginnen we al in maart, dan kunnen we in juli beginnen met oogsten voor een originele Welcome to The Village-soep. Daarnaast hebben we natuurlijk vette happen, lekkere maaltijden en snacks. Dat wordt allemaal verkocht door veelal lokale ondernemers die op een eerlijke manier aan hun producten komen. Lekker duurzaam dus.

5. Ik heb nog nooit een tent opgezet, kunnen jullie dat voor me doen?

Moah, liever niet. Maarrrr: we verhuren ook tipi’s. Die zetten we wel voor je op, want dat is gewoon kneitermoeilijk. Gooien we er ook nog een veldbed voor je en jouw gasten in zodat je alleen maar je tas hoeft te droppen. Op de camping hebben we een stiltegebied en een feestgebied, dus kies jij maar waar we die tipi neerzetten voor je. Je kunt ook met je camper komen trouwens.

6. Kan ik mijn ticket ook na de 24e kopen? Dan is de stufi weer binnen.

Waarschijnlijk wel, maar zoiets kun je natuurlijk nooit met zekerheid zeggen. De reacties van de ongeveer drieduizend bezoekers van vorig jaar waren enorm lovend, dus er zijn vast nog meer kapers op de kust. Maar, een snelle blik op de website levert instant een antwoord op.

7. Ik kan niet zo goed dansen, is dat erg?

Nee joh. Lukt je danspas bij Bontebok (zo heet het hoofdpodium) niet, dan ga je gewoon naar Baaiduinen of Grootegast, want misschien speelt daar wel een bandje of dj die beter past bij je moves.

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close