Van alles

Waar kun je het beste poepen?

Een mens poept gemiddeld 1711 kilo in zijn leven. Er zullen natuurlijk wat uitschieters zijn, maar laat het duidelijk zijn dat er genoeg tijd op de pot wordt doorgebracht. Het toilet is voor veel mensen ook meer dan de plek waar alleen de behoeftes worden gedaan. De eerste ochtendpeuk wordt er gerookt, Uitzending Gemist wordt gekeken en het laatste nieuws uit de Studentenkrant wordt gelezen.  Zoals het potje thuis zit, zit het nergens. Maar een goeie tweede is van groot belang. Het liefst op een plek waar je vaak komt: school! Hoe goed spelen de hogescholen van Leeuwarden hier op in? Wordt van ons zuur verdiende collegegeld wel zacht wc-papier gekocht? En hoe zit de toiletbril? De Leeuwarder Studentenkrant zocht het voor jullie uit en reikt het Gouden Toilet uit.

NHL Hogeschool
Voor een eerstejaarsstudent op NHL Hogeschool is het lastig om genoeg plaspauzes in te plannen. Gebrek aan tijd is het probleem niet, maar meer het vinden van een toilet, wat gerekend kan worden tot een dagtaak. Met de bezuinigingen binnen het onderwijs zijn ook de verwijsbordjes verwijderd en zo is het een heuse speurtocht om een behoefte te kunnen doen, wat niet aan te raden is met een volle blaas. Mocht er geluncht worden, dan word je warmer en gaat je zoeklichtje sneller knipperen. Naast het café zit een toilet verstopt. Achter deze grote, witte deur treed je het blauwe plaspaleis in. Als je inmiddels nog niet in je broek hebt geplast, is er een keuze uit drie toiletten. Simpliciteit is waarschijnlijk de muze van de architect geweest, want naast de pot vindt u alleen een wc-rolhouder gevuld met een velletje papier. De odeur is typerend, dus wees voorbereid op vieze geurtjes. Na het plassen is er de mogelijkheid om de handjes te wassen en even op te dossen voor de spiegel. Naast de kraan hangt een handdoekapparaat waar je de bacterieën bijna overheen kunt zien wandelen, dus dat handen wassen was redelijk verloren tijd.


Hogeschool Van Hall Larenstein
Waar het op de NHL erg lastig is om een toilet te vinden, gaat dit bij Van Hall Larenstein wat gemakkelijker. Waarschijnlijk om dat dit gebouw geen doolhof is en er aanwijzingen gegeven worden. Dit zal vast leiden tot een afname van het in-de-broek-plassen percentage, want de doelgerichte student is niet meer te stoppen. Misschien zal dit de reden zijn dat er geen queing system hoeft toegepast te worden en er geen ophopingen ontstaan in de toiletten, handig bij hoge nood. In het hokje is niet alleen de pot aanwezig en het toiletpapier, er hangt ook desinfecteermiddel waarmee de bril schoongemaakt kan worden. Kunnen we in elk geval niet meer zwanger worden van het plassen! De bril is een standaardbril en onderscheidt zich dus niet. Wel is het toiletpapier lekker zacht, wat fijn is voor de billetjes. Na het plassen kunnen natuurlijk de handen gewassen worden en onder de blower worden gehangen. Helaas zorgt deze blower ervoor dat de bacteriën weer terug op de handjes komen.

Stenden Hogeschool
Het unique selling point van Stenden is een onderscheidend en bekend toilet. Helaas vind je hier weinig discretie, want de bekendheid van dit toilet verspreidt zich met een vergelijkbare snelheid als iemand met diarree op zoek naar een toilet. Hou bij een bezoek dus rekening met een minimale wachttijd van vijf minuten. Het Bekende Toilet (oftewel BT) bevindt zich in het stiltecentrum, op de begane grond.  Het multiculturele Stenden heeft hier namelijk gebedsruimtes voor alle geloven, zodat de nodige schietgebedjes tijdens het studeren mogelijk zijn. De sanitaire voorzieningen die hier geplaatst zijn, verdienen ook de titel multicultureel. Met een vlugge plas zal je hier geen ongebruikelijke dingen aantreffen, maar wanneer je de tijd neemt voor het toiletbezoek zal je iets geks opvallen.  Want wanneer je jezelf comfortabel hebt genesteld en ter hoogte van je rechterbil kijkt, zie je iets anders dan het welbekende toiletpapier. Hier is een hogedrukspuit geïnstalleerd om de billen op een net iets andere manier schoon te maken. Pas op dat het geen waterballet wordt.

Het Gouden Toilet
De uitreiking van het Gouden Toilet is zoals altijd een lastige taak en de reguliere toiletten liggen dicht bij elkaar. Maar naast de toiletten voor de gewone student, onderscheidt Stenden zichzelf met het multiculti toilet in het stiltecentrum. Door dit unique selling point en het feit dat dit toilet al een BT is, gaat het Gouden Toilet 2013 naar Stenden Hogeschool!

Door Lize Verdegaal

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close