Van alles

Waar kun je het beste eten?

Als student kun je het beste werken op een volle maag. Eten doe je niet alleen in je studentenhuis of in de sad, maar kan ook op school. Wij hebben getest welke hogeschool het beste voer serveert. Lees en ontdek of jij je bij de juiste onderwijsinstelling hebt ingeschreven!

 NHL Hogeschool
Het rammelen van onze maagjes nam toe bij de gedachte dat wij ze konden vullen met alle heerlijkheden die ons werden geboden in  dit voedselplein. Felle kleuren kwamen onze verbaasde oogjes tegemoet toen wij richting het voedselparadijs, dat veel op een middelbare schoolkantine lijkt. De kantine heeft een kuil in het midden met een hoger gedeelte eromheen, volledig volgebouwd met tafels en gifgroene stoelen. Ook is er de mogelijkheid om aan een hoge tafel of bar te zitten. Het voedselwalhalla wordt niet gerund door personeel van de NHL zelf. NHL huurt hier een bedrijf voor in, die het veel beter kunnen. Gekoelde A-merk producten, Unox-worst in een broodje, de mogelijkheid om zelf je broodje samen te stellen en veel, maar dan ook lekker veel ongezonde studentensnacks. Wij hebben onze buikjes hier heerlijk rond gegeten.

Prijs:    ±          Sfeer:   +          Eten:    ++        Betaalmethode: Chipknip

Van Hall Instituut
Het Van Hall instituut ligt in een rustgevende omgeving, kilometers buiten de bewoonde wereld. Dat eerstejaarsstudenten erin zijn geslaagd de school te bereiken is een wonder, want de school ligt verscholen tussen veel groen, zo typisch voor ons kikkerlandje. Terwijl de meerkoetjes in het hoge riet ons nauwlettend in de gaten hielden, passeerden wij op het schoolplein een kerk die ons volledig in beslag nam. Wij vonden onze innerlijke rust, maar hadden desondanks trek. De kantine is gemakkelijk te vinden, maar enigszins deprimerend. Toen wij op ons broodje kaas kauwden, hadden wij eerder het gevoel dat we in het schafthok van de gevangenis zaten dan een vrolijke schoolkantine. Ook van Hall heeft ervoor gekozen een bedrijf in te huren om de lunch van de studenten te verzorgen. Helaas verrichten deze mensen niet zulk werk als het bedrijf dat de NHL’ers voedsel verschaft. Het grijze plafond en de betonnen muren deden de sfeer verder geen goed. Wij denken dan ook dat de studenten van het Van Hall liever thuis eten dan dat zij ook maar een stap in deze kantine zetten. Wij zouden dat in ieder geval wel doen.

Prijs:    +          Sfeer:   – –        Eten:    –           Betaalmethode: Pinpas en cash

Stenden Hogeschool
Van de buitenkant lijkt deze school niet zo bijzonder en aan de binnenkant is Stenden ook geen spectaculair gebouw. Helaas moet je eerst een halve marathon lopen, wil je krijgen wat je nodig hebt: voedsel en vocht. Gelukkig ben je al een paar kilo’s kwijt als je aankomt bij de ‘Canteen’, zodat jouw knorrende maagje gevuld kan worden met al dat lekkers waar je naar smacht. En daar halen wij je even uit de droomwereld. De Canteen serveert namelijk alleen maar biologisch eten. Zin in een Twix? Neem een heerlijke gezonde mueslireep. Een broodje kaas? Neem een broodje gezond waar je de ham, de rauwkost, de rozijnen en de sla af moet halen zodat je een broodje kaas hebt. Dorst? Had je gerekend op een Cola’tje? Hier hebben ze slechts de biologische variant. Gelukkig zijn er bij Stenden niet alleen broodjes te verkrijgen, maar kan je een heuse wereldreis maken naar verschillende continenten. Aziatische hapjes, Amerikaans voedsel, Nederlandse hoogstandjes en nog veel meer. Het eten is lekker, maar heeft af en toe wel een apart smaakje. Wanneer het eten is betaald met de Stendenpas of pinpas kan je een plekje gaan zoeken om tot bezinning te komen. Er is veel ruimte en overal staan grote tafels. Het heeft iets weg van een groot picknickpark. Je zit namelijk met z’n allen op één bank, wat zo nu en dan wel vervelend kan zijn. Al met al hebben wij ons prima vermaakt en waren onze maagjes vol met gezond en eerlijk eten.

Prijs:    +          Sfeer    +          Eten:    ±          Betaalmethode: Stendenpas en pin

Door Joris van Uden en Nicky van Veenhuizen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close