Van alles

Paranormal activity: Een zoektocht naar spiritualiteit in Leeuwarden.

In de vorige editie onderzocht razende reporter Friso hoe het ervoor stond met het geloof binnen onze Friese hoofdstad. Omdat er nu eenmaal meer is tussen hemel en aarde pakte Froukje haar vergrootglas uit de lade en zocht uit hoe de vlag erbij hangt op het paranormaal vlak. Oftewel: is er meer tussen hemel en hel in Leeuwarden?

Ik kijk altijd gefascineerd naar Derek Ogilvie. En ja, ik wéét dat het niet waar is. Of nou ja, ik weet het eigenlijk niet zeker. Altijd vraag ik me af hoe ik zal reageren als iemand mij eens goed onder handen neemt op spiritueel gebied. Daarom voeg ik de daad bij het woord en probeer ik in contact te komen met de Derek’s en de Char’s van Leeuwarden. Dit blijkt lastiger te zijn dan ik dacht. Deze mensen staan ongetwijfeld overal voor open in de paranormale wereld, maar ik kom niet bij ze binnen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik minstens tien personen heb gebeld. Niemand neemt op en ze bellen bijna allemaal niet terug.

Handlezen
Dirkje Brouwer is de eerste met wie ik in contact kom. Zij runt Praktijk Het Alternatief, kan handlezen en houdt zich bezig met Bachbloesems (ik heb ook geen idee wat dat is). We maken een afspraak in haar praktijk. Bij binnenkomst kletsen we wat, Dirkje is namelijk hartstikke leuk (nee hoor, ik doe absoluut niet aan vooroordelen). Ze is vriendelijk, open en eigenlijk heel normaal. Voordat we beginnen vertelt ze dat ze een driejarige opleiding voor het handlezen heeft gevolgd. Ze doet niet aan toekomst voorspellen, maar leest karaktereigenschappen af aan handen. Ik ben benieuwd. Een uur lang vertelt ze me wat ze allemaal kan zien aan mijn handen en dat is een heleboel. En het klopt bijna allemaal. Zoals Dirkje me beschrijft; ze gokt en ze gist niet zomaar wat. Vastbesloten lepelt ze eigenschap na eigenschap op, kenmerk na kenmerk en hoewel echt niet alles met de spijker op z’n kop is, moet ik toegeven dat ik denk dat alleen mijn moeder me zo goed kan beschrijven. En Dirkje nu dus ook. Na afloop vertelt ze over de Bachbloesems. Deze extracten kunnen helpen bij bepaalde klachten. In mijn handen zag ze dat ik een slechte slaper ben, onrustig, en dat is waar. Aan de hand daarvan stelt ze een flesje voor me samen waar ik zesmaal daags iets van in mijn drinken moet druppelen. Na drie weken zou ik wat moeten voelen. Tijdens het schrijven van dit artikel zijn de drie weken nog niet voorbij, dus ik kan niet zeggen of het werkt, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Ik ben onder de indruk dat iemand die ik van zo weinig informatie heb voorzien, me zoveel kan vertellen. Kortom: Dirkje is cool!
Check haar website www.praktijkhetalternatief.nl voor meer info.

Reading
Een week later spreek ik af met Aleida van der Schaaf, haar praktijk zit in Leeuwarden. Ze doet allerlei soorten massages, maar legt ook kaarten en doet readings. Ik ben heel erg benieuwd wat ze over mij kan vertellen. Ik kom binnen in een bloedhete praktijk, het moet er altijd 25 graden zijn omdat het anders te koud is voor mensen die gemasseerd worden. We drinken een kopje thee en ze vertelt wat ze gaat doen: eerst kaarten leggen en aan de hand daarvan gaan we er dieper op in. Nog voordat de kaarten zijn neergelegd, weet ze een aantal dingen van me te benoemen: wat ik doe en waar mijn kwaliteiten liggen. Dit blijkt verrassend goed te kloppen. Ook vertelt ze over mijn broertje: hij is 19 jaar en heeft geen flauw idee wat hij wil in zijn leven, hij en ik zijn twee handen op één buik. Dat weet Aleida allemaal. Zelfs zijn eigenschappen kan ze vertellen. Over naar de tarotkaarten. Ze legt drie kaarten neer en dat is de basis voor het verdere verloop van het gesprek. Ik zal jullie niet vervelen met mijn complete persoonlijkheid en mijn doelen in het leven, maar ik ben wederom stomverbaasd. Na het bespreken van de kaarten gaat het over mijn opa. Hij is overleden voordat ik geboren ben en van de verhalen heb ik altijd het idee gehad dat we erg op elkaar lijken. Van de sterfplaats tot aan zijn beroep, zij weet het en daar heb ik gewoon echt geen logische verklaring voor. Nee, ik wist niet zeker of ik hierin zou geloven, maar ik kan er eigenlijk niet omheen. Dit zijn teveel toevalstreffers in één uur.
Wil jij ook een keer met Aleida afspreken? Kijk op www.praktijkaleida.nl voor meer informatie.

En nu? Is dit echt? Het blijft maf om zoiets aan iemand uit te leggen en heeft natuurlijk ook alles te maken met je eigen houding, maar ik ben wel overtuigd. Ik zal niet dagelijks in de lotushouding op zoek gaan naar mijn innerlijke Boeddha, maar dankzij Dirkje en Aleida heb ik wel wat dingen over mezelf geleerd.
Conclusie: Spiritualiteit in Leeuwarden is hartstikke tof, mits ze de telefoon opnemen.

Door: Froukje Bouma

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close