Column

Column Froukje Bouma: Bescheidenheid siert de mens

Ik wil een heleboel, maar helaas zijn dat vaak dingen die niet kunnen. Dat is jammer, maar zo blijft er ook nog wat te wensen over. Zo heb ik al bedacht wat ik ga vragen als ik drie wensen mag doen (dat gebeurt op de dag dat ik in een willekeurige antiekwinkel een lamp koop en daar blijkt dan een blauwe geest in te zitten, true story). We gaan er even vanuit dat ik geen nobele dingen mag wensen zoals dat mijn geliefden altijd gelukkig blijven of dat er wereldvrede is en nooit meer honger, oorlog of andere moeilijke dingen. Ik vind toevallig een lamp waarbij ik alleen maar dingen mag wensen voor mezelf, hoe vervelend ik dat uiteraard ook vind.

Allereerst wens ik dat ik alles kan eten zonder dik te worden, ten tweede dat ik altijd genoeg geld heb en als laatste dat ik nooit meer hoef te slapen. Moet je nagaan hoe succesvol, slank, rijk en gelukkig ik zou worden. En ik zou tijd over hebben voor een heleboel andere dingen, zoals huisdieren en vrijwilligerswerk. Ik zou namelijk wel een huisdier willen. Onlangs kwam ik een website tegen waarbij je in kon vullen wat voor soort hond je zocht en aan de hand van jouw wensen zou er een geschikte hond uit de test naar voren komen.

Bij mij kwam eruit dat ik beter een knuffelhond kon nemen, een nepperd dus. Hierdoor was ik lichtelijk gepikeerd. Misschien ben ik weinig thuis, maar ik heb een hoop liefde te geven. Ik weet zeker dat een pluchen hond dat niet zo weet te waarderen als een echte hond.

Nu wil ik misschien wel een kat, maar die zijn toch een stuk minder leuk. Een hamster stinkt en maakt veel lawaai en dat geldt eigenlijk voor elk ander knaagdier. Mijn allergrootste droom is een varken te hebben, maar die schijnen te moeten opgroeien in een strikt regime van rust reinheid en regelmaat en dat kan ik niet bieden.

Een huisdier is op dit moment dus geen optie, net zoals de drie wensen dat ook niet zijn. Daarom ben ik op zoek naar haalbare dingen. Ik heb namelijk gelezen dat het belangrijk is om succeservaringen te hebben, daar groeit je zelfvertrouwen van. Iets wat mij redelijk haalbaar leek, is het netjes houden van mijn huis. Immers, als je het netjes houdt, hoef je niet veel schoon te maken. Helaas blijkt dit lastiger dan ik dacht en lijkt het net alsof er elke dag vijftig kabouters al mijn kleren door de woonkamer gooien en er een enorme rotzooi van maken.

Nu ik er zo over nadenk, staan de zaken er slecht voor: ik heb geen varken, ben geen miljonair en mijn huis is ook nog eens een rotzooi. Laten we hopen dat ik in 2014 op z’n minst één van deze dingen voor elkaar krijg en dat uiteraard ook al jouw dromen mogen uitkomen!

Door: Froukje Bouma, www.froukjebouma.nl

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close