HandigPersoonlijkVrije tijd

Overwin je winterdip

Van winters lijden naar zomerse tijden

Het is weer februari. Janken met de pet op. Misschien is dit wel de akeligste maand van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, je zit nog maar op de helft van het schooljaar en de zomer lijkt nog mijlenver weg (is ‘ie ook). Genoeg redenen om je urenlang te verstoppen met een dekentje over je bakkes. Als je een Simspoppetje was geweest, had dat gekund. Maar helaas, dat ben je niet. Om toch nog het beste van deze donkere tijden te maken, volgt hier een aantal tips.

Winterdip

Zeg nou zelf, de winter is gewoon een tijd die je moet overbruggen. Eekhoorntjes houden gedurende deze koude tijd een maandenlange winterslaap en dat is niet voor niets. Wij mensen moeten altijd maar door, maar soms wil je gewoon even wegkwijnen in een staat van zelfmedelijden, treurnis en diepe ellende zodat je een goede reden hebt om kilo’s aan chocolade en bakken met chips op te vreten. Kun je doen, maar het is misschien niet de beste oplossing. Moet je ook nog gaan sporten om je gekweekte vetjes er weer af te zweten en daar word je niet gelukkig van.

We kiezen voor andere oplossingen, want geloof me, die zijn er. Hier komen ze:

Op Me Monnie onder de zonnebank

Allereerst raad ik aan om je torso te verwennen met een bezoek aan de zonnebank. Een kwartiertje lekker bruin bakken onder het genot van een nepzonnetje, heerlijk! Niet alleen krijg je een lekker gezond kleurtje, vaak kun je je favoriete muziek ook nog aansluiten als je naar een zonnestudio gaat. De tijd vliegt voorbij terwijl je in je nakie (of in je ondergoed, wel zo hygiënisch) naar ‘Op Me Monnie’ van Famke Louise luistert. Volgens mij weet niemand waar dit muzikale hoogstandje over gaat, maar onder de zonnebank heb je alle tijd om daar over na te denken, win-win situatie dus!

Hoewel we allemaal weten dat UV-straling niet het allerbeste voor je tere huidje is, maakt je lichaam wel vitamine D aan. En dat is nou net wat we nodig hebben. In de wintermaanden krijgt je lichaam minder zonlicht en dus maakt het minder vitamine D aan. Onder de zonnebank wordt dit nagebootst waardoor je je ook in de wintermaanden energieker en gezonder voelt. Bron: mijn eigen hoofd. Overigens moet je je altijd insmeren met een beschermende crème! ALTIJD ALTIJD ALTIJD! Laat dat duidelijk zijn.

ZON ZON ZON!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de zon in het echie op te zoeken. Hoe chill is het om in de koude februarimaand een vakantie te boeken naar een zonnig oord? Heerlijk genieten van de blauwe zee, witte stranden en een zongebruinde huid. En als jij of je vakantiemaat verbrandt (ik ga er voor het gemak even vanuit dat je samen reist), kun je na een paar dagen ook nog velletjes trekken. Ik vind dit zelf een gore bezigheid, maar sommige mensen vinden het prachtig om lappen huid af te rukken. Ieder z’n ding. Is overigens niet goed voor je huid, dus smeer je maar gewoon goed in met een zonnebrandcrème.

Fake it till you make it

Mocht je geen geld hebben voor de zonnebank of een strandvakantie, dan kun je natuurlijk ook doen ALSOF je op vakantie bent. Tover je kamer om tot een vakantieoord met opblaaspalmbomen, kokosnoten, zand en een zwembadje. Verwarming op 40 graden en je ziet en voelt geen verschil met de Bahama’s. Nodig wat vrienden uit, drink cocktails, trek je zwembroek of bikini aan en ga los op je eigen poolparty. Succes gegarandeerd!

Zomerhitjes

Het is zo fijn om af en toe te luisteren naar zomerse riedeltjes. Sluit een abonnement op Spotify af en luister het ene zomerhitje na het andere. Uren aan vertier, want er zijn heel wat zomerhitjes gemaakt. Voordat je gaat slapen even een half uurtje naar vrolijke muziekjes luisteren en je wordt blij (of gestoord), maar dat is een kwestie van uitproberen.

Buiten is beter

Je kent het vast wel. Je gaat in het donker de deur uit en je komt in het donker weer thuis. Huiliehuilie. Een mens wordt hier niet blij van. Vrij logisch. Gedurende de dag heb je vast wel eens een half uurtje pauze. Anders doe je iets niet goed. Ga dan even de deur uit en snuif het frisse winterwindje op. Binnen zit je toch alleen maar je koffie te lurken. Dus hup, jas aan en naar buiten! Geloof me, het zal je goed doen.

Let’s drink

Een stevige borrel doet altijd wonderen. Hoe meer je drinkt, hoe meer je in een fantasiewereld terechtkomt waarin je even vergeet dat het hartje winter is. Bovendien krijg je het ook nog lekker warm van binnen door het hoge percentage alcohol. Likeurtjes, whisky’s en jenevertjes moet je wel met beleid drinken. Als je het als bier achteroverslaat, word je de dag erna hoogstwaarschijnlijk wakker met een enorme kater. Niet zo goed voor je winterdip.

Winterslaap

Mocht dit nou allemaal niet werken, dan kun je altijd nog kiezen om net als eekhoorntjes, hamsters en egeltjes een winterslaap te gaan houden. Het is niet ideaal en we moeten het vooral niet massaal gaan doen, maar voor die ene persoon die echt al-les geprobeerd heeft, maken we graag een uitzondering. Regel van te voren je zaakjes, geef bij de examencommissie aan dat je wegens schokkende omstandigheden alleen in de zomermaanden tentamens kunt maken en vier een half jaar lang feest in bed. Blijf liggen tot je een ons weegt. Slaap, eet, kijk Netflix en kom er pas weer uit als het zomer is. Tip: sla van te voren heel veel blikvoer in, zodat je niet naar de supermarkt hoeft. Doen mensen ook altijd wanneer er een politieke noodsituatie of een natuurramp dreigt.

Kun je hier niet zoveel mee? Dat kan. Helaas zit er dan niks anders op dan toch maar te wachten tot de zomer weer komt. En geloof me, summer is coming. Over zo’n vier maanden lacht het zonnetje jou weer tegemoet!

Tekst: Mirjam Landman. Foto’s: Lisanne van der Ploeg

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close