Van alles

Leeuwarden voor hipsters, de 058-plekken waar jij gezien wilt worden

Authentieke look: check. Biologisch vruchtenwatertje in je hand: check. Nonchalant loopje: check. Je hoeft het niet te ontkennen: je bent een hipster. Nu alleen naar een plek toe waar jij met je volledige top-tot-teen hipsterness gecheckt kan worden. Maar waar zijn die plekken dan? Als hipster heb je het al druk genoeg met foto’s van jezelf maken, dus zie dit als een service van ons: de beste hipster-plekken van Leeuwarden op een rijtje. Check het uit.

De beste tweedehands kledingwinkel
Silvia’s Sneupwinkel
Bij de Put 10B

Van T-shirts met paardenhoofden tot paarse kanten overknees, turquoise bolringen en gouden glitterstropdassen: bij Silvia’s Sneupwinkel liggen alle bouwstenen klaar voor jouw ultieme, authentieke jij-look. Werkelijk alles in deze thrift shop heeft swag. Van de poes met quasi-zwerfkat-uiterlijk op de mat voor de winkel tot aan de bijzondere dame achter de kassa die jou in je ouwe nieuwe YOLO-outfit probeert te hijsen. En – niet te vergeten – de gratis halve repen hazelnootchocola die op de toonbank liggen die je helpen je door het feesten opgelopen endorfinetekort weer aan te vullen (dit is een referentie die alleen mensen die XTC-pillen slikken begrijpen).

Dus, het Hummel trainingspak van je vader per ongeluk naar Roemenië gestuurd? Geen oversized min 7-brilmontuur van je oma geërfd? Silvia’s Sneupwinkel. No need to say more.

De sport met de meeste swag
Suppen: Studentensport Leeuwarden, Club Yoga, Friday Night Sup Leeuwarden, e.a.

Vergeet paraderen op een longboard. Skeeleren. Of zelfs Zumba. De sport waarbij je anno nu in volledige hipsterness een zweetdruppel van je voorhoofd afstrijkt, heet suppen. In deze canal parade voor niet-per-sé-gay-hipsters peddel je staand op een surfplank. Surfen voor mensen die een hekel hebben aan golven dus. Maar niet getreurd: de bizarre simpliciteit van deze sport is waarschijnlijk ook gelijk de X-factor: less is more. Vol verwondering kijken argeloze voetgangers naar groepjes voorbijpeddelende jonge luitjes die keihard suppen. Iedereen is jaloers op mensen op een sup-plank. En er is niets zo fijn dan dat mensen jaloers op je zijn!

Voor de echte durfallen hebben we nog twee suggesties: yoga-suppen en Friday Night suppen. Oftewel: 1) de downward facing dog en zonnegroet uitvoeren terwijl je jouw surfplank in bedwang probeert te houden en 2) staand op een surfplank peddelen door de grachten by night, by neon-lights en by music. Move over segway, suppen is in town!

De origineelste plek om buiten seks te hebben
De Froskepolle

Heb je het al gehoord? Buitenseks is in. Binnenseks is uit. In, uit. In, uit. (Haha.)

Maar de tijden waarin je nog met je felgekleurde skinny-jeans op je enkels in het vochtige gras van De Groene Ster kon liggen, zijn wel voorbij. Dat is no straight place to be. Of het hebben van een aidshoofd moet weer in raken, maar we raden je aan te wachten tot je getrouwd bent en kinderen hebt, zoals de meeste bezoekers van de Groene Ster.

Waar dan heen te gaan in een hitsige bui met een even zo hitsige partner(s)? Als je geen last hebt van vroegtijdig klaarkomen , fiets dan in twintig minuten naar seksparadijs De Froskepolle. Op de gefertiliseerde grond van dit groene natuurgebied vlak buiten Leeuwarden zijn de mogelijkheden zeer variabel. In het zand/gras/water, tegen een boom, achter een molen. Veel origineler dan je gebruikelijke neuksteegje. Binnen, maar toch ontzettend hip is de kolfruimte van één van onze noordelijke hogescholen (welke liever anoniem wilde blijven).

So. Heb jij, net zoals vele andere vrouwen ‘van achteren genomen worden tegen een oud-Hollands molentje’ op je bukkut-list staan? Scheer je weg naar De Froskepolle.

De tofste kerk om je zonden op te biechten
De Salvator

Meer blokken chocola van Sneupende Silvia gejat dan je lief is? Iemand overreden met je sup-plank? Onuitwasbare vlekken op het Froskepolle-molentje gemaakt? Tijd om vergeving te vragen aan de Heer. Omdat de schrijver van dit artikel zo christelijk is als een tienermoeder heeft de redactie een aantal van haar trouwste en hipste lezers om tips gevraagd.

De Salvator wordt het allerhipst bevonden. Om maar even in straattaal te zeggen: “Ik vond de salvator wel enerverend,” aldus Emma Wever. Marieke Feenema zegt dat de Salvator “awesome diensten” heeft. Gefeliciteerd met de publieksprijs, Salvator!
Maar Arne Visser denkt daar anders over. Die vindt voornamelijk de Waalse Kerk ‘baasch’. Linda de Winter kiest haar kerken uit op slogans: “Die ene bij de Formido heeft altijd kekke slogans: boer zoekt vrouw? God zoekt jou!” aldus Linda.
Maar de bijzonderste reactie komt van trouwe kerkbezoeker c.q stadsdichter Mark Vennik. 

Mark Vennik:Er is een kerk in Leeuwarden, met episch harde bankjes. Harder dan je billen, maar toch zeg je de bedankjes. Er is een kerk in Leeuwarden, met episch harde bankjes. Welke kerk bedoel ik, klap maar in je handjes. Allemaal!”

Amen.

Door Friso Visser

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close