ActueelPersoonlijk

KERSTOPROEP!

Veel van jullie halen hun boodschappen bij de Jumbo aan het Hoeksterend. Daar zit regelmatig een kleine vrouw op een rollator de daklozenkrant De Riepe te verkopen. Weten jullie haar naam? Misschien wil ze die niet eens vertellen. Misschien wil ze liever een andere identiteit aannemen, een ander leven beginnen. Zo te zien komt ze uit Oost-Europa. Daria? Ana? Elena? Het zou zo maar kunnen.

Er zit niet veel geld in haar bakje. Waarschijnlijk is het het kleingeld dat ze er iedere dag zelf inlegt om jullie uit te nodigen er wat bij te doen. Maar ja, wie van jullie heeft er tegenwoordig nog kleingeld op zak? Alle betalingen doen jullie met de pin. Wie kan een bordje met QR-code voor haar maken? Ach, laat ook maar, daar heeft ze een bankrekening voor nodig en die heeft ze misschien wel niet.

De Leeuwarder Studentenkrant doet een oproep aan jullie om drie losse euro’s voor De Riepe-verkoopster mee te nemen. Het blad kunnen jullie rustig laten liggen, want dan kan ze die nog een keer verkopen. Tekst op gedrukt papier lezen is toch al niet jullie hobby. Bovendien moeten jullie je ook nog door twintig pagina’s van de Leeuwarder Studentenkrant worstelen.

Als jullie na je goede daad terug naar jullie kamer lopen, zing dan in gedachten voor haar:

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will live as one
(John Lennon, 1971)

Fijne kerst allemaal.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close