ActueelFestivalsStudentenlevenUitgaanVan alles

Het mag weer: Naar welk Festival ga jij?

Het is offcieel zomer en dat betekent ook dat het festivalseizoen is begonnen. Na een zomer zonder festivals heb je dit jaar vast zin om los te gaan. Door heel Nederland wordt weer van alles georganiseerd, zo ook in het noorden. Om het je gemakkelijker te maken een handig overzicht zodat jij precies weet wat er allemaal te doen is. Nadat je tickets hebt bemachtigd, staat je nog maar één ding te doen en dat is festival ready worden. Onderaan het overzicht vind je vijf handige tips.

MadNes, 1 – 3 juli, Strand van Ameland Nes (€€€)
MadNes is een echt surf- en skatefestival. Het strand van Nes wordt in de eerste week van juli omgetoverd tot een bijzondere plek waar je kan genieten van sport, cultuur, creativiteit en veel muziek. Deze editie kun je zelfs bungeejumpen.

Welcome to The Village, 15 – 17 juli, Mata Hariplein Leeuwarden (€€)
Tijdens eerdere edities van WTTV werd de Groene Ster omgetoverd tot ‘het mooiste festivaldorp van Nederland’. Dit jaar is onze binnenstad aan de beurt. Tijdens dit tienjarig jubileum zijn op het Mata Hariplein acts van over de hele wereld te vinden. Naast veel muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma.

Tuinfeest, 16 juli, Prinsentuin/ De Koperen Tuin Leeuwarden (€)
Hou je van techno en house? Dan is Tuinfeest echt iets voor jou. In de Prinsentuin vind je overdag twee stages waar je de hele dag naar lekkere plaatjes kan luisteren. Voor de diehards gaat het feest na 23:30 uur gewoon door in De Koperen Tuin, daar vindt de after plaats. Let op, hier moet je nog wel een los ticket voor kopen.

Paradigm, 13 – 15 augustus, Suikerunie Groningen (€€)
Paradigm vindt plaats op het Suikerunieterrein van Groningen. Je herkent het vast, want als je de trein neemt van Leeuwarden naar Groningen dan rijd je erlangs. Naast goede techno- en housemuziek is de sfeer op Paradigm heel fijn. Uniek is de prachtige kunst die op het terrein te vinden is. Dit in combinatie met de muziek zorgt ervoor dat je echt even in een andere wereld bent.

Psy-Fi, 24 – 28 augustus, de Groene Ster Leeuwarden (€€€)
Psy-Fi tovert de Groene Ster om tot een magische ontmoetingsplek voor mensen over de hele wereld. Dat zo’n groot festival in Leeuwarden wordt georganiseerd is erg bijzonder. Niet alleen de muziek, maar ook de kunstzinnige stages en de mensen die hierop af komen zijn betoverend. Een unieke ervaring die je nooit zal vergeten.

Hullabaloo, 27 augustus, Stadspark Groningen (€)
De naam van dit redelijk nieuwe festival is net zo vrolijk als hun huisstijl. In 2019 vond een geslaagde eerste editie plaats. Vanwege de coronacrisis is het nu eindelijk tijd voor editie nummer twee. Op de stages hoor je voornamelijk hiphop, indie- en popmuziek en er treden zowel bekende artiesten als nieuwe artiesten op. Nu nog tickets bemachtigen. Het kan zijn dat het festival waar je naartoe wilt al is uitverkocht. Hou dan TicketSwap in de gaten, dit is de meest veilige plek als je tickets wilt overkopen.

Tot slot nog vijf tips, zodat jij goed voorbereid op het festivalterrein aankomt.
01. Neem je ticket zowel geprint mee als via een
QR-code op je telefoon.
02. Fix een powerbank.
03. Neem een Fanny pack mee, hier kun je je telefoon en je kostbare muntjes in bewaren.
04. Trek schoenen aan die vies mogen worden. Het is zonde om je mooiste schoenen te verneuken op een festival.
05. 5. Als je met een grote groep bent, trek dan soms je eigen plan. Wil jij heel graag die ene artiest zien en heeft de rest hier geen zin in? Ga lekker in je eentje. Dit kan net zo leuk zijn en je hebt in ieder geval geen spijt dat je niet bent geweest. Hopelijk ben je met dit overzicht en met deze tips helemaal klaar voor een onvergetelijke zomer. Enjoy!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close