ActueelLeeuwardenOpmerkelijkPersoonlijkStudentenlevenVan allesVrije tijd

De voordelen van de Herfst

Herfst brengt voordelen met zich mee, ja echt waar

Het wordt steeds eerder donker en de temperatuur is al flink gedaald. De kachel kan dus weer aan en dat is met het oog op de stijgende energieprijzen niet echt een pretje. Het voelt als de dag van gisteren dat je met je vrienden uitgebreid ging dineren in de Prinsentuin. Er werden 6-packs tequila bier (‘Dors’, lekkerder én goedkoper dan ‘Desperado’s’), stokbroden en de nodige tapashapjes gehaald. De tijd dat je op je picknickkleed in het park kon chillen is helaas voorbij. Wat nou, voordelen van de herfst? Toch zijn ze er echt!

De outfits
Om te beginnen met de outfits. Als je aan een comfortabele outfit denkt, denk je aan een dikke trui. Over een herfstoutfit hoef je ook niet erg goed na te denken. Met een spijkerbroek, lekker truitje en sneakers zie je er al goed uit. Mocht je niet zo’n fan zijn van een trui dan kun je ook gaan voor laagjes. T-shirtje, fl anellen overhemd erover en je bent klaar.

Gezelligheid
Herfst is vooral een heel gezellig seizoen. Het wordt eerder donker en dat betekent dat je weer vroeg de sfeerverlichting aan kunt doen en kaarsjes kunt branden. Ook de bomen in de binnenstad zijn (gelukkig) weer voorzien van kerstverlichting. Dit ziet er ’s avonds erg gezellig uit en geeft bijna een soort kerstgevoel.

Herfstdrankjes
IJskoffie is erg populair, maar warmt je niet op tijdens een koude herfstdag. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Verschillende warme koffies zijn namelijk ook erg lekker: een classic cappuccino of een latte macchiato vallen ook goed in de smaak. Bij veel koffiezaakjes kun je aan deze warme koffies ook een smaakje als karamel of hazelnoot toevoegen. Mocht je geen fan zijn van koffie, dan moet je eens een chai latte proberen. Chai wordt veel gedronken in Zuid-Azië, maar het kruidige drankje is ook erg populair in het Westen.
Het betekent letterlijk: gemengde kruidenthee. Onderweg naar NHL Stenden liep ik langs The Bakery: een nieuwe zaak op enkele meters loopafstand van de hogeschool. Om even een studiepauze in te lassen besloot ik hier een warm drankje te halen. Koffie had ik al genoeg gehad die dag, dus besloot ik voor een chai latte te gaan.

The Bakery
Bij The Bakery hebben ze het in poedervorm. Dit poeder wordt gemengd met heet water. Hier wordt een sterkgoedje van gemaakt. Daarna wordter volle melk opgeschuimd. De hetemelk wordt over het goedje gegotenen daarna wordt er fl ink geroerd.Je ruikt de chai direct en hetsmaakt eigenlijk net alshoe het ruikt. Je moeter wel van houden.Kaneel, kruidnagel, gember en kardemom zijn veelgebruikte ingrediënten om de kruidige smaak aan de chai latte te geven.
Mocht je het nou net zo lekker vinden als ik, dan kun je de chai poeder ook bij The Bakery in de binnenstad kopen. De poeder is helaas niet los te koop op de campuslocatie. Je doet een beetje van het poeder in je glas, een scheutje kokend water erbij en roeren maar. Tijd om de melk te verhitten en indien mogelijk op te schuimen. Als je een melkopschuimer hebt, kun je deze gebruiken. Zo niet: een steelpannetje werkt ook prima, alleen zal je chai latte minder schuim bevatten. Heb je beide stappen doorlopen dan staat je nog één ding te doen. Giet de hete melk over het goedje en roeren maar.

Natuurkiekjes
De bladeren vallen weer van de bomen en dit kan soms mooie beelden opleveren. Ga lekker naar buiten, doe een rondje door de Prinsentuin een fotootje. Zo weten je volgers dat je niet de hele dag binnen in je kamer zit én het geeft je nog een beetje kleur op je gezicht. Win-win. Geniet nog even van de herfst want voor je het weet is het winter. Nog kouder, nog donkerder, maar wie weet valt er deze winter wel sneeuw! Ook leuk voor op je Insta.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close