Van alles

Late night snack

Je kent het gevoel wel. Na een geweldige avond stappen waarbij je de nodige alcoholische drankjes tot je hebt genomen, is het tijd om naar huis te gaan. Er is echter één probleem. Na je standaard avondprakkie om zes uur heeft je maag geen voedsel meer mogen aanraken. Wat te doen? Eten! Het liefst zo snel en zo vet mogelijk. Nu begrijpen wij natuurlijk dat jij geen zin hebt om uren naar het menu te staren. Daarom hierbij een aantal zaken in Leeuwarden die altijd klaarstaan voor ons nachtbrakende studenten en jou vertellen wat jij moet hebben wanneer het vette-trek-moment weer eens aanbreekt.

Du Nord – Oude Doelensteeg 12

Lekkerste snack? ‘De pollo a la Plancha’

Studenten komen van heinde en verre naar broodjesrestaurant du Nord. Waarom? De pollo a la Plancha. Een heerlijk warm broodje dat volgens  het geheim van de chef is bereid. De enige ingrediënten die dan ook bekend zijn, zijn de kaas en de kip. Benieuwd naar dit broodje met de geheimzinnige naam en achtergrond? Op naar Du Nord!

Jossie’s Inn – Nieuwesteeg 12

Lekkerste snack?  De kebab

Als je de kroeg uitstrompelt en het nog voor elkaar krijgt om te bedenken dat je exotisch wilt eten, dan moet je bij Jossie’s Inn zijn. De naam van deze toko schept misschien enige verwarring. Want ook al lijkt het erop dat je hier kunt blijven logeren, dat kan dus niet. Meneer Jossie denkt dat de kebab zo vaak besteld wordt, omdat kebab nou eenmaal bekend is bij de mensen. Dit lijkt heel logisch en dat is het eigenlijk ook. Dus heb je in kebab veel zin, ga dan snel naar Jossie’s Inn.

Febo – Ruiterskwartier 105

Lekkerste snack?  De kipburger

Waarom de kipburger zo speciaal is, weten wij ook niet. Maar hij is in ieder geval wel lekker. Geen lange wachtrijen, want deze burger met lekkere saus trek  je zo uit de muur. Dus wil je snel naar huis, maar wil je toch nog even snel een vette hap doen? Febo is de plek voor jou.

Door Nicky van Veenhuizen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close