Site pictogram Leeuwarder Studentenkrant

Studentengerechten die je nog niet kende!

Pasta met tomaat en rode pepers
Kosten p.p. ± €2,20

Breng ongeveer een liter water per honderd gram pasta aan de kook. Voeg per liter water minimaal 10 (!) gram zout toe. Fruit de grofgehakte knoflook en peper kort aan in een uiterst royale hoeveelheid olijfolie: let op dat het niet verbrandt. Voeg daar de gehalveerde tomaten en basilicum aan toe, maar bewaar wat basilicum voor de garnering. Voeg hier per persoon ongeveer een soeplepel water van de pasta aan toe, waardoor het eten zouter wordt. Peper naar smaak toevoegen. Geheel laten inkoken, de gekookte pasta al dente koken en uiteindelijk afgieten en kort meekoken in de saus. Verdelen over diepe borden, de kaas eroverheen strooien om het af te maken, met wat basilicum als garnering. LEKKER TOCH!

Indomie, maar dan wél lekker
Kosten p.p. ± €1,25

Haal de droge noodles, kruidenmix, olie, soyasaus en rode peperschaafsel uit de verpakking. Breng water aan de kook, genoeg om de noodles in te garen. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe er zonnebloemolie in, wacht tot de olie heet is. Bak in de hete olie de gesneden groente gaar (bewaar wat bosui) en voeg na 3 minuten de gekookte noodles, kruidenmix, soyasaus en rode peperschaafsel toe. Bereid tegelijkertijd per persoon een spiegelei. Verdeel de noodles met groente over borden of kommen en serveer met het spiegelei en wat rauwe bosui als garnering. SMULLEN!

Tekst: Abel Hoekstra // Fotografie: Niels Remigius

Mobiele versie afsluiten